Școala de vară de la Ipotești

Cea de-a treia ediție a Școlii de vară de la Ipotești pentru tinerii cercetători filologi (doctoranzi și masteranzi) se va desfășura în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021. Evenimentul este organizat de Facultatea de Litere (UBB), prin Departamentul de literatură română și teoria literaturii și Centrul de Cercetare în Filologie Modernă (prof. dr. Ioana Bican, lect. dr. Corina Croitoru), în colaborare cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” (conf. dr. Ala Sainenco, conf. dr. Lucia Țurcanu).

How to do reasearch – Workshop pentru tinerii cercetători în filologie

FiM îi invită pe tinerii cercetători în filologie, masteranzi și doctoranzi, la un nou workshop „How to do research”, invitata acestei întâlniri fiind dna prof. univ. dr. Oana Fotache, de la Universitatea din București. Pentru înscrieri, doritorii sunt rugați să-l contacteze pe administratorul grupului (drd. Ionucu Pop – pop.ioan2 [@] ubbcluj.ro).

Conferință susținută de conf. dr. Roberto Merlo (Universitatea din Torino)

Echipa FiM vă invită miercuri, 19 mai 2021, ora 19.00, să participați la conferința Cultura română din Principate la începutul secolului al XIX-lea ca „cultură metisă” – câteva reflecții pornind de la Reglementul organicesc a Prințipatului Moldovei (1831), susținută de dl Roberto Merlo, profesor la Universitatea din Torino.

Workshop FiM

Marți, 18 mai, orele 16.00-18.00, centrul FiM vă invită la un nou workshop de Studii literare românești, organizat în cadrul cursului masteral de Literatură română explicată străinilor. Strategii de mediere culturală (prof. dr. Ioana Bican, Facultatea de Litere, UBB).

Workshop FiM

Marți, 11 mai, începând cu ora 18.00, echipa Fim vă propune un nou workshop de Studii literare românești, organizat în cadrul cursului masteral de Literatură română explicată străinilor. Strategii de mediere culturală (prof. dr. Ioana Bican, Facultatea de Litere, UBB).

Workshop FiM

Centrul FiM vă invită marți, 20 aprilie, orele 16.00-18.00, la un nou workshop de Studii literare românești, organizat în cadrul cursului masteral de Literatură română explicată străinilor. Strategii de mediere culturală (prof. dr. Ioana Bican, Facultatea de Litere, UBB).

Conferința „Le drame national dans l’Europe post-napoléonienne ou l’appel de l’épopée”

Centrul de Cercetare în Filologie Modernă (FiM) vă invită vineri, 23 aprilie 2021, ora 18.00, să participați la conferința Le drame national dans l’Europe post-napoléonienne ou l’appel de l’épopée, susținută de dna Charlotte Krauss, conferențiar dr. habil. la Universitatea din Poitiers și director al centrului FoReLLIS (Formes et Représentations en Linguistique, Littérature et dans les arts de l’Image et de la Scène). Conferința este organizată cu sprijinul UBB – Granturi pentru Tinerii Cercetători (GTC) 2020.