Formare

Bucurându-se de privilegiul prezenței cadrelor didactice universitare și a cercetătorilor științifici cu experiență în formarea studenților pentru cercetare la toate nivelurile (licență, masterat, doctorat), FiM își deschide programele către tinerii filologi, oferindu-le posibilitatea de a-și realiza stagiile anuale de practică profesională sau de a participa la diferite ateliere și activități de inițiere în cercetarea filologică.

În cadrul centrului FiM, studenții se pot familiariza cu tehnicile moderne de editare și pot dobândi competențe de redactare electronică de manuscrise, de orientare în documente de arhivă, de organizare a unor evenimente științifice naționale și internaționale, de pregătire de volume colective, de proiectare a unor planuri de cercetare în vederea obținerii de finanțări ș.a.m.d.

Astfel, studenții au șansa de a beneficia de mentoratul academic al specialiștilor FiM, dar și de experiența tonică a colaborării cu doctoranzii afiliați centrului, într-o echipă dinamică și multiculturală, dornică să dezvolte proiecte interdisciplinare de anvergură.

Practică în cadrul FiM, în anul universitar 2021-2022:

Masteranzi – practică în cadrul disciplinei Tehnici de editare: Adelina Baidoc, Lavinia Selena Cavași, Elena Didiliuc, Andra Gălan, Veronica Isailă, Alexandra Teodora Mândra, Mihai-Cătălin Popa, Andreea-Alina Țical, Alexandra Vlădoiu (SLR I)

Studenți – practică profesională: Oana Cicur, Maria Ghionea, Liana Ghirasin, Cristina Horvat, Daria Iușan (an II)

Practică în cadrul FiM, în anul universitar 2022-2023:

Masteranzi – practică în cadrul disciplinei Tehnici de editare: 

Studenți – practică profesională:   (an II)

Practică în cadrul FiM, în anul universitar 2023-2024:

Masteranzi – practică în cadrul disciplinei Tehnici de editare: 

Studenți – practică profesională:  Alexandra BUCIU, Alexia-Miruna COROIAN, Ioana-Bianca HENEA, Viviana-Maria JICHIȘAN, Cristiana JIMBOREAN, Alexia ONACA, Daniela POP, Maria STAN (an II)

ACTIVITĂȚI

Workshopuri de Studii literare românești, organizate în cadrul cursului masteral de Literatură română explicată străinilor. Strategii de mediere culturală (prof. dr. Ioana Bican, Facultatea de Litere, UBB), sub egida FiM: